A népszerű kvízműsor vezető nem kis meglepetésre készül.

Egri János eredetileg villamosmérnöknek készült, de a sport is fontos szerepet játszott az életében. A televíziózás hozta meg neki az ismertséget, a népszerűséget. Műsorai a fél országot a képernyő elé ültették.

Volt olyan adás, amit ötmillióan néztek. Elmebajnokság. Játék a betűkkel. Kérdezz! Felelek. Aki mer, az nyer! Melyiket a három közül? Lehet egy kérdéssel több?  -  Az 50 fölöttiek biztosan emlékeznek ezekre az izgalmas, intellektuális műsorokra.

Egri János tudja, hogyan kell élni: sűrűn, izgalmasan, tartalmasan. Immár 86 esztendősen is hokizik, teniszezik, és színes társasági életet él. S most van egy egészen különleges, csodaszámba menő álma: szeretne bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe.

– A baráti társaságomban senki nem foglalkozik azzal, hány éves vagyok. Ha elmegyek mondjuk teniszezni, nem a korom a téma, nem az idő múlásáról beszélünk, hanem arról, hogy hoztam-e labdát, amivel játszani lehet. Néha pillanatokra, de tényleg csak pillanatokra, megrémiszt, amikor kimondom, hogy nyolcvanhat, de aztán siklok tovább a jégen, vagy ütöm a fonákot a pályán. Már többször mondtam: nincs titok, nincs recept, csak szeretni kell az életet, és annak minden napját megtölteni valamiféle tartalommal. 

– Büszke vagyok arra a huszonöt esztendőre, amit a televíziózásnak köszönhetek. Mondhatni, megvalósítottam az álmaimat. Ám egy nagy álmom még van. S ezúton üzennék a Magyar Jégkorong Szövetség vezetőinek: nagyjából húszan, régi válogatottak, kiutaznánk – a saját költségünkre természetesen – a jövő évi A csoportos tamperei hokivébére. Legyünk mi afféle hivatalos küldöttség, a magyar hoki nagykövetei, akik ott kint majd jegyet kapnak a meccsekre és képviselik az országot, a sportágat. Segítsenek ehhez hozzá minket. Engem pedig ahhoz, hogy az első meccsen jégre léphessek. Komolyan beszélek. Beöltözve szerelésbe engedjék meg, hogy fél percet ott lehessek a csapatban, s így bekerüljek a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy én lehessek minden idők legidősebb aktív válogatott jégkorongozója!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!