Van akinek olyan a szervezete, mint a barométer: minden időjárás változást jelez!

Ma már tudjuk, hogy az időjárási változások hatással vannak az ízületekre, főleg, ha azok be vannak gyulladva, így ha odakint szikrázik a napsütés, de mégis sajogni kezdenek az ízületeink, akkor nagy az esélye, hogy eső, lehűlés köszönt be pár óra, vagy akár egy nap múlva. Ez a légnyomás változásnak, illetve a hőmérséklet ingadozásoknak köszönhető, így már egy 10 fokos hőmérséklet-különbség kiválthatja a fájdalmat.

Egy tanulmány során megállapították, hogy a légnyomás hirtelen megváltozásával elsősorban a vállízületekben alakulnak ki fájdalmak.

Mit tehetsz ellene?

  •  A hagyma tea rendkívül egészséges, főként az ízületeknek tesz jót, és nagyszerűen tisztít. Két kisebb hagymát szeleteljünk fel, majd tegyük 20 percig a forró vízbe. Ha kissé lehűlt, igyuk meg. Naponta többször fogyasszuk!
  • A gyömbérben is nagyon erős gyulladáscsökkentő anyagok vannak, ezért érdemes egy friss gumót felszeletelni, vagy lereszelni, és teát készíteni belőle.
  • A szegfűszegnek is gyulladáscsökkentő hatása van, és a benne lévő antioxidáns anyagok védik az ízületeket a betegségektől. A teánkba kell bele tenni 2-3 szem szegfűszeget.
  • A cayenne borsból készült krém is remekül enyhíti az ízületi panaszokat. A gyógynövény szaküzletekben kapható ilyen készítmény.

Akinek fájnak az ízületei, csak módjával mozogjon! Semmiképp sem szabad megerőltetnie magát. Séta során kis távolságokra kell menni, és gyakran kell megpihenni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!