Az egész világ ismeri Gábor Zsazsát, de azt még a magyarok sem tudják, hogy még két testvére is volt.

Gábor Zsazsáról sokat tudunk, pedig a kilencszer házasodó, a bulvárlapok címlapján feszítő hollywoodi színésznőnek volt egy húga, Gábor Éva, akit ráadásul színészként is jobbnak tartott a szakma a reflektorfényben tündöklő Zsazsánál. 

Gábor Éva 1919 februárjában, nem sokkal a Tanácsköztársaság kikiáltása előtt született Budapesten. A harmadik Gábor-lányként, Magda és Sári után látta meg a napvilágot (Gábor Zsazsa eredetileg Sári volt, az anyja ugyanis rajongott a színésznő Fedák Sáriért). Habár kétségtelen, évtizedekkel később Gábor Zsazsa lett a leghíresebb, Éva volt az, aki elsőként szerencsét próbált Amerikában. 

Gábor Éva

Éva húsz éves volt mikor 1939-ben felült a tengerjáró hajóra. Zsazsa csak két évvel később követte őt a tengerentúlra, Magda pedig a világháború után, de addigra Éva már karriert épített. 1941-ben mutatták be a Kényszerleszállás című filmet, amely országos ismertséget hozott Gábor Éva számára, aki ekkor egy svéd csontkovács felesége volt, akitől aztán hamar elvált, majd egy amerikai brókerhez ment feleségül. 
A negyvenes években hét hollywoodi filmet is forgattak vele, Amerika számára színészként Gábor Éva számított, Zsazsa ugyanis ebben az időben még a „karrierépítésnél” tartott, azzal került a bulvárlapok címoldalára, hogy hozzá ment feleségül Conrad Hiltonhoz, a Hilton szállodalánc alapítójához. 
Gábor Zsazsa tehát csak lassan érte be két évvel fiatalabb húgát, Évának ugyanis már saját showműsora volt (Eva Gabor-show néven) mikor Zsazsa még csak elkezdte a színészi karrierjét. A többit már tudjuk. Zsazsa jött és mindent vitt.

A három Gábor-lány közben sokat tett arról, hogy a címlapokra kerüljön. Éva a legkevésbé. Ő ugyanis az élete során „csak” ötször házasodott, a legidősebb, Magda hétszer (ő nem lett híres színésznő), Zsazsa pedig kilencszer. 

Balról jobbra: Zsazsa, Éva, Magda

Gábor Éva később több híressé vált animációs filmet szinkronizált és továbbra is magas szinten űzte a Gábor-lányok hobbiját, a házasodást. A férjei között volt csontkovács, bróker, plasztikai sebész és író is.

A három Gábor-lány jó viszonyt ápolt egymással, bár nem is annyira viccesen mondta egyszer Éva Zsazsáról, hogy „Zsazsa képes arra, hogy egy embert milliomossá tegyen, feltéve, hogy megismerkedésük idején az illető multimilliomos.”

Éva és Zsazsa

Gábor Éva az üzleti életben is sikeres volt, egy kubai származású ruhatervezővel megalkotta az Eva Gabor ruhamárkát, amely meglepően jó eladásokat hozott. Gábor Éva végül 1995-ben, 76 éves korában hunyt el Los Angelesben. Pedig ő volt a legfiatalabb. Magda két évvel később, Gábor Zsazsa pedig 99 esztendősen, 2016-ban hagyott itt minket. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!