Te döntöd el, hogy apróbbakat vagy nagyot készítesz belőle.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1/2 liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 dl étolaj

A sós massza hozzávalói:

  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál só
  • víz 

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, lekenjük tojással és a tepsiben még pihentetjük egy kicsit.

200 fokos sütőbe tesszük, majd ha színesedik kivesszük a sütőből, meglocsoljuk a sós masszával és visszatesszük a sütőbe.

FONTOS! A sós masszához az anyagokat jól ki kell keverni! Annyi víz kell bele, hogy sűrű palacsinta tészta állagú legyen.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!