Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1/2 liter tej
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl étolaj
A sós massza hozzávalói:
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál só
- víz
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, lekenjük tojással és a tepsiben még pihentetjük egy kicsit.
200 fokos sütőbe tesszük, majd ha színesedik kivesszük a sütőből, meglocsoljuk a sós masszával és visszatesszük a sütőbe.
FONTOS! A sós masszához az anyagokat jól ki kell keverni! Annyi víz kell bele, hogy sűrű palacsinta tészta állagú legyen.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!