A kereskedelemben kapható csirkehús zöme ipari tartásból származik, ahol elkerülhetetlen, hogy az állatokat hormonnal és antibiotikummal kevert takarmánnyal etessék. Ezek a gyógyszerek megtalálhatók a boltok pultjaiban lévő csirkehúsban.
Hogy nyugodtan együk a csirkét, alkalmazzuk az alábbi módszerek egyikét, és így megszabadulunk a nemkívánatos vegyi anyagoktól.
A hús egészségesebb és finomabb lesz!
1. Ha megfőzzük a csirkét, a levét öntsük el, mert abban számos egészségre ártalmas anyag található. A főzés során ugyanis a húsban található összes méreganyag a lébe kerül.
2. Sütés előtt távolítsuk el a csirke belső szerveit, hiszen ezekben halmozódnak fel a méreganyagok. Ajánlott a csirke bőrének az eltávolítása is.
3. Elkészítés előtt áztassuk a csirkét az alábbi oldatban:
- 1 l víz, néhány kanál só, és 1 citrom kicsavart leve.
Áztassuk 2 órán keresztül, öntsük le a vizet, majd ha van még időnk, ismételjük meg újra.
A csirkét áztathatjuk ásványvízben is, melyben szintén megtisztul, és a húsa is puhább lesz.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!