Jobban oda kell figyelni az étkezésre az idő előrehaladtával.

A kor előrehaladtával a testünk is megváltozik, így az étrendünknek is változnia kell. 

Az 50 év feletti nők számára a megfelelő ételek fogyasztása még fontosabbá válik az egészségügyi problémák elkerülése érdekében.

Módosítani kellene az étrendjüket, hogy lépést tartsanak a szervezetükben végbemenő változásokkal.

1. Kalcium a csontok egészségéért

A csontritkulás meglehetősen nagy figyelmet kap, és a legtöbb idősebb nő tisztában van azzal, hogy a kor előrehaladtával nő ennek a csontbetegségnek a kockázata. Valójában minden harmadik 50 év feletti nőből egynél fennáll a csontritkulás okozta csonttörés kockázata. A csontritkulás a férfiakat is érinti, de nem ilyen magas arányban.

A sötét leveles zöldségek és a kalciummal dúsított narancslé jó források lehetnek.

Az 50 év feletti nőknek napi 1200 milligramm kalciumra van szükségük. A bevitel nyomon követéséhez használja az élelmiszereken található tápértékadatok címkéjét.

2. Fehérje az egészséges izomtömegért

Az idősebb nők hajlamosak többet ülni, kevesebbet mozogni. Ez súlyosbítja a természetes öregedési folyamatot, az úgynevezett szarkopéniát, vagyis az izomtömeg csökkenését. Mire a nők 80 év közelébe érnek, akár a vázizomzatuk felét is elveszíthetik. Az elegendő fehérjefogyasztás csökkenti ennek az izomvesztésnek a hatását.

Az egészséges, növényi alapú étrend, amely nem tartalmaz húst, a fő fehérjeforrást, még mindig elegendő fehérjét biztosíthat, ha okosan választunk”.

Együnk több tojást, tejterméket, dióféléket, magvakat és babot.

A fehérjeszükségletünk attól függ, hogy milyen a súlyunk. Az 50 év feletti nők számára a szakértők 1-1,5 gramm fehérjét javasolnak testsúlykilogrammonként.

3. B-12-vitamin az agyműködéshez

Az egyik kulcsfontosságú tápanyag, amelyből nem szívódhat fel elég, a B-12-vitamin, amely mind az egészséges vörösvértestek, mind az agyműködés fenntartásához elengedhetetlen.

“A B-12-vitamin legjobb forrásai a tojás, a tej, a sovány húsok, a halak és a dúsított élelmiszerek, például a gabonafélék és a gabonafélék”.

Íme három tipp, ami segít az 50 év feletti nőknek  a szükséges tápanyagbevitelben:

1.Tegye étrendje alapjává a teljes értékű élelmiszereket. “A teljes kiőrlésű gabonafélékre, gyümölcsökre és zöldségekre való összpontosítás segít elkerülni sok korral járó gyakori problémát”.

2. Igyon, akkor is, ha nem szomjas. 

A szervezet szomjúságérzékelésének módja az életkor előrehaladtával megváltozik. “Győződjön meg róla, hogy sok vizet iszik, még akkor is, ha nem érzi magát szomjasnak. Vigyen magával egy vizes palackot, és minden étkezés előtt igyon egy pohárral”.

3. Írja a naptárba (És tartsa is be.)

Készítsenek konkrét terveket, amelyekben pontosan meghatározzák, mikor és hogyan jutnak hozzá a kulcsfontosságú tápanyagokhoz. “Írja be egy naptárba, hogy mikor, mit kell megennie.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!