HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 2 ek kakaópor
- 2 ek méz
- 2 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1-2 ek tej
Krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 cs vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
A krémbe rakott babapiskóta:
- 1-2 csomag babapiskóta
- 1,5 dl kávé
- 1 ek rum
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, cukrot, tojást és a kakaóport, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk a tésztát, két részre osztjuk.
25×35 cm-es sütőpapíron kinyújtjuk, majd 180 fokon 7-8 percig sütjük a lapokat tepsi hátulján.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingporokat. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Összeállítjuk a sütit: az alsó lapra rákenjük a krém felét. Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával, rákenjük a krém másik felét, beborítjuk a második lappal.
Egy éjszakát pihentetjük.
Szeleteléskor megszórjuk porcukorral.
Pakainé Hegedűs Andrea receptje
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!