HOZZÁVALÓK:
A tésztához:

  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1-2 ek tej

Krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 3 cs vaníliás vagy tejszín ízű pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor

A krémbe rakott babapiskóta:

  • 1-2 csomag babapiskóta
  • 1,5 dl kávé
  • 1 ek rum

 

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, cukrot, tojást és a kakaóport, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk a tésztát, két részre osztjuk.

25×35 cm-es sütőpapíron kinyújtjuk, majd 180 fokon 7-8 percig sütjük a lapokat tepsi hátulján.

A krémhez megfőzzük a tejben a pudingporokat. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Összeállítjuk a sütit: az alsó lapra rákenjük a krém felét. Kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával, rákenjük a krém másik felét, beborítjuk a második lappal.

Egy éjszakát pihentetjük.

Szeleteléskor megszórjuk porcukorral. 

Pakainé Hegedűs Andrea receptje

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!