Ha sütőtököt veszel, mindenképpen hasznosítsd a magját! De nem mindegy, hogy pirítod meg!
A tök belsejéből kanállal kapard ki a magokat.
Egy tésztaszűrőbe téve erős vízsugárral tisztítsd meg a magokat a sárga, lágy hártyáktól.
Sós vízben főzd 10 percig. A só mennyiségét Te döntöd el. Két csészényi vízhez kb. 1 evőkanál só kell. De csinálhatod sósabbra is!
Vedd le a tűzről, öntsd le a vizet, és hagyd minél jobban lecsepegni.
Tedd egy tepsibe. Figyelj, hogy minél jobban szét legyen terítve. Így a magokat egyenletesen éri a forró levegő.
Előmelegített sütőbe tedd be a felső részbe, és kb 200 fokon - ha van, légkeveréssel - süsd 5-20 percig. A sütési idő a magok méretének függvénye.
Amikor enyhén megpirult, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Ha így készíted, akár a héjat is megeheted!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!