Hozzávalók:
- 2,5 l csirkehúsleves alaplé,
- 1 db sárgarépa,
- 5 db burgonya,
- 6 evőkanál olaj,
- 1 db zöldpaprika,
- 1 db hagyma,
- só,
- őrölt fekete bors.
A sajtgombóchoz:
- 100 g sajt,
- 100 g liszt,
- 70 g vaj,
- 1 tojás,
- só.
Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a felvert tojással, sózzuk. Miután jól összekevertük és összeállt a massza tegyük hűtőbe 30 percre.
Tisztítsuk, majd mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel kockára. A húsleves alaplét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, amikor kezd forrni, tegyük bele a burgonyát.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, a répát reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a répát, forró olajban. A zöldpaprikát szeleteljük apróra és pirítsuk a répával együtt. A megpirított zöldségeket tegyük a levesbe, főzzük 15 percig.
A sajtos masszából formázzunk kisebb golyókat, majd tegyük bele a levesbe és főzzük még 10-15 percig. Ha szükséges még fűszerezhetjük.
Tálaljuk a sajtgombóclevest melegen, a tetejére szórjunk apróra vágott zöldpetrezselymet. Forrás
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!