Ő a világ legidősebb olimpiai bajnoka.

Keleti Ágnes 16 évesen kezdett el sportolni. 19 éves volt, amikor eltiltják minden sporttevékenységtől a származása miatt. Ekkor. futással tartja karban magát, pedig nem sokkal korábban tornászként magyar bajnok volt
23 évesen Juhász Piroska néven bujkál, .és Szalkszentmártonban vészeli át a német megszállás utáni időszakot. Közben szűcssegédként, lőszergyári munkásként és szobalányként dolgozik. Édesapja és sok rokona a haláltáborokban veszíti életét, nővérét és édesanyját Raoul Wallenberg menti ki Budapestről.

27 éves, amikor a londoni olimpiára nagy reményekkel utazik el, de az utolsó edzések egyikén sérülést szenved és nem indulhat. 31 éves, amikor aranyérmet nyer a helsinki olimpián, mellette egy ezüstöt és két bronzot is. Közben készül a civil életre és elvégzi a testnevelési főiskolát. 35 évesen 4 aranyérmet nyer a melbourne-i olimpián. Ekkor 1956-ot írunk, és a hazai események miatt nem tér vissza Magyarországra. Ausztrálilában fél évig gyári munkásként dolgozik.

36 évesen Izraelbe megy, ahol addig nem is létezett a tornasport. Ő fekteti le az alapokat és sokszor a saját pénzén vesz tornaeszközöket. 42 évesen, 1963-ban lesz először anya, és egy évre rá megszületik a második fia.

59 éves, amikor az izraeli tornaválogatottnál és az izraeli testnevelési egyetemen befejezi a munkát, ekkortól kluboknál dolgozik edzőként és bíráskodik versenyeken. 75 éves, amikor a nemzetközi bíráskodástól is visszavonul.
83 évesen a Nemzet Sportolója lesz. Aktív életet él, 4 nyelven beszél és olvas. Úszni, moziba, színházba és sörözni jár töretlen lelkesedéssel.

100 éves, amikor könyv jelenik meg róla. 101 esztendős, amikortól egy tornacsarnok viseli a nevét és amikor napvilágot lát a róla készült film. Most ünnepli a 102. születésnapját.
Ő Keleti Ágnes, a világ legidősebb olimpiai bajnoka.
Isten éltesse sokáig!
(Tamás Rita)

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!