95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida olasz színésznő. Tagadhatatlan, hogy színészi képességei mellett főleg szépsége varázsolta el a nézőket. 

Az olasz–francia koprodukcióban készült A párizsi Notre-Dame-ban (1959) Anthony Quinn partnere volt, A törvény című filmdrámában Yves Montand-nal és Marcello Mastroiannival játszott együtt. Ez volt élete legsikeresebb időszaka.

A 70-es években következett be a fordulat a szakmai életében.  Tévéképernyőn még néha feltűnt, de a filmszerepektől teljesen visszavonult.

Élete második szakaszában fotóriporterként dolgozott, évtizedeken át járta a világot, és fényképezett. 

A szobrászatba is belekóstolt, és szép sikereket ért el alkotásaival.

Magánélete az utolsó pillanatig foglalkoztatta a sajtót. Voltak boldog időszakai, és rendkívül zűrösek is, melyek sokat ártottak a hírnevének. Az idős művésznő körül felbukkanó évtizedekkel fiatalabb udvarlók at a család is ferde szemmel nézte. Egyetlen fia, Milko Skofic jogi úton próbálta gyámság alá helyeztetni az édesanyját, hogy az örökségét megmentse, de a bíróság 2015-ben elutasította a kérelmet. Egyetlen unokáját, Dimitrit, aki vele lakott születésétől kezdve, Lollobrigida 2016-ban bírói végzéssel lakoltatta ki a Via Appián álló villából 22 éves korában. Soha többé nem beszéltek egymással.

Becslések szerint Lollobrigida vagyona 200 millió dollár felett volt. Egy árverésen az ékszerei 5 millió dollárért keltek el, a bevételt teljes egészében őssejtkutatásra fordította. Sokat jótékonykodott, és sokat költött humanitárius célokra, de valószínű, hogy jószívűségének legnagyobb haszonélvezője időskori élettársa lett.

Maradjon meg emlékezetünkben a szépséges Esmeraldaként:

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!