Wellness fürdők, kezelések és masszázsok, de sokan nem tudják, hogy lehet kérelmezni.

Szeretne végigcsinálni egy teljes, 2-3 hetes fürdőkúrát, de nem engedi meg a családi költségvetés? Szívesen gyógyulna a szabadság alatt akár minden nap valamelyik kiváló hazai termálfürdő vizében, de nincs rá pénze?
Van megoldás: társadalombiztosítási támogatással is fürdőzhet, mert érdemes kihasználni ezt a lehetőséget!

15 alkalom, és évente kétszer is!

Sokan nem is tudják, hogy indokolt esetben mindenki jogosult évente kétszer 15 nap kezelésre. Ez nem jelenti azt, hogy „ingyen fogunk fürdőzni”, hanem hogy jelentős (akár 70-80 %-os) kedvezménnyel vehetjük igénybe a fürdők szolgáltatását. Így sokkal olcsóbban kúrálhatjuk ki magunkat, és mivel a fürdőutalványt határidőre kell lejárni, így valószínű, hogy rendesen végigcsinálunk majd egy teljes kúrát.
Mert a fürdőzés csak akkor tudja kifejteni a hatását, ha kúraszerűen végezzük. Fürdőutalvány igényelhetünk reumatológiai vagy ortopédiai probléma esetén, és nőgyógyászati bajokra is felírják, de akár megelőzésképp olyanoknak is, akiket a munkájuk egész napra az íróasztal mellé köt, de csak szakorvosi rendelvényre!

 

Fürdőutalványt reumatológus vagy gyógyfürdőben dolgozó reumatológus szakorvos állíthat ki fürdőorvosi tanácsadás keretében. Hozzájuk a háziorvos adhat beutalót, és a vizsgálat után ott döntik el, hogy milyen gyógyfürdőkben igénybe vehető kezeléseket szükséges a betegnek kiírni.
A fürdőutalvánnyal nemcsak a gyógyvizes medencéket használhatjuk, hanem az ottani gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetjük, például a termálgyógymedencéket, az úszómedencét, a súlyfürdőt, a szénsavas kádfürdőt, de kaphatunk vízsugármasszázs-kezelést, gyógyiszapkezelést vagy orvosi masszázst is. Ebből egyszerre négyfélét rendelhetnek el, ami. 56 napig felhasználható.

A fürdőutalvány 15 alkalomra szól, amit 56 nap alatt kell lejárni a saját időbeosztásunk szerint, a fürdőkben kapott előjegyzés alapján. Fontos szem előtt tartani, hogy a háziorvos javaslata önmagában nem elég, el kell mennünk a szakrendelésre is, hiszen az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető gyógyászati ellátásokat csak szakorvos rendelheti.
A gyógyászati ellátások társadalombiztosítási támogatással orvosi rehabilitációs szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál, gyógyfürdőben, továbbá a gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőben nyújthatók. A betegek naprakész tájékoztatása érdekében a gyógyászati ellátást nyújtó szolgáltatókat, illetve azok körében bekövetkezett változásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő weboldalán teszi közzé.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!