Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 4 tojássárgája,
- 3 dkg élesztő,
- 0.5 dl tej,
- 1 kiskanál cukor,
- csipet só
Töltelékhez :
- 60 dkg túró,
- 25 dkg porcukor,
- 4 tojásfehérje,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 1 evőkanál liszt,
- reszelt citromhéj,
- mazsola ízlés szerint
A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt.
Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, és osszuk két részre.
A töltelékhez a túrót szitán törjük át, keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a mazsolát, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet, és végül keverjük bele a 4 tojás felvert habját.
Sütőpapíros tepsibe tegyük az egyik kinyújtott tésztánkat, simítsuk rá a túrókrémet, majd a tetejére tegyük a másik kinyújtott tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30-35 perc alatt elkészül.
Szeleteléssel várjuk meg míg kihűl, és porcukorral tálaljuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!