Kívül aranybarna és ropogós, belül pedig puha, szaftos – ráadásul elkészíthető olajban sütve, sütőben vagy air fryerben is.

Hozzávalók 

  • 2 csirkemell (vékony csíkokra vágva)
  • 1 csésze búzaliszt vagy kukoricaliszt
  • 1 csésze Panko morzsa vagy klasszikus zsemlemorzsa
  • 1/2 csésze tej 
  •  1 tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 teáskanál édes vagy füstölt paprika
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • 1/2 teáskanál sütőpor (extra ropogósságért)
  • Olaj a sütéshez (ha olajban sütöd)



A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
Egy tálban keverjük össze a tejet a tojással, és pácoljuk benne a csirkét 15-30 percig – ettől még szaftosabb lesz.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, borsot, paprikát, fokhagymaport, hagymaport és sütőport.
Egy másik tálba öntsük a Panko morzsát vagy klasszikus zsemlemorzsát.

Vegyük ki a csirkecsíkokat a tejből, és forgassuk meg a fűszeres lisztben.
Ismét mártsuk bele a tejbe, majd hempergessük meg a zsemlemorzsában.
Finoman nyomkodjuk rá a morzsát, hogy jól tapadjon.

Olajban sütés
Melegítsük az olajat 170-180°C-ra.
Süssük a csirkecsíkokat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Itassuk le papírtörlőn.

Sütőben sütés
Helyezzük a csíkokat sütőpapírral bélelt tepsire.
Enyhén permetezzük meg olajjal, és süssük 200°C-on 18-20 percig, félidőben megforgatva.

Air Fryer 
Melegítsük elő az air fryert 200°C-ra.
Helyezzük a csíkokat a kosárba, és süssük 10-12 percig, félidőben megfordítva.

Mindegy hogy készíted, az eredmény kívül ropogós, belül szaftos csirkecsíkok!

Mártogatós szószok

  • Klasszikus fokhagymás szósz – görög joghurt, majonéz, fokhagyma, citromlé
  • BBQ szósz – kiemeli a ropogós panír ízét
  • Mézes-mustáros szósz – édes és fűszeres kombináció
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!