A tanulmányok szerint az idősek 80%-a látja viszont elhunyt élettársát a halált követően.

Amikor Ági elmesélte, hogy látta nem rég elhunyt szerettét egy pillanatra, akkor egyből megnyugtattam, hogy velem is ugyan ez történt, és a legtöbb emberrel, akit ismerek.

Nagypapám anno még elhunyt feleségét látta az utcán, és mesélte, hogy majdnem megállt a kocsival annyira „hasonlított” rá valaki. Pedig, ha van olyan ember a földön, aki nem hisz a természetfeletti erőkben, akkor az ő.

Nehéz bevallani, hogy úgy érezzük, elhunyt rokonaink, barátaink figyelnek minket, főleg, ha látjuk is őket alkalmanként. Pedig pont ez a normális. Az emberek 40-50%-a látja halott rokonait és érzi azt, hogy figyelik őt nem sokkal az elvesztés után.

Ez egy védekezési mechanizmusa a szervezetnek, és a gyászt meg az elengedést hivatott megkönnyíteni. Tehát teljesen egészséges és normális jelenség.

A tanulmányok szerint az idősek 80%-a látja viszont elhunyt élettársát a halált követően.

Némely esetben egészen hátborzongató hallucinációk is előfordulnak. Egy középkorú nő rendszeresen látta a kábítószer túladagolásban elhunyt fiát, és hallotta, ahogy azt mondja, hogy „Mama, mama, hideg van.”

A tudós elmondja, hogy a kellemetlen hallucinációk halottjainkkal nagyon ritkák. Ez a szervezet egy természetes módszere arra, hogy fel tudjunk dolgozni egy traumát, hiszen egy közeli ember halála olyan, mintha magunkból is elvesztettünk volna egy darabot. Ez egy lukat hagy maga után az életünkben, és az agyunk folyamatosan próbálja kitölteni, aminek egyik következménye lehet a hallucináció.

(Mirror) Forrás: blikkruzs.blikk.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!