A X. kerületi tisztifőorvos az intézményben azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

Öt embert szállítottak kórházba a Pesti Úti Idősek Otthonából koronavírus-fertőzés gyanúja miatt, és a tesztek mindegyikük esetében igazolták a gyanút, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

Az időseket gondozó intézmény további 13 lakóját koronavírus-gyanús tünetekkel különítették el, ma pedig ők is kórházba kerültek, így jelenleg hivatalosan megerősített koronavírusos beteg nincs az intézményben. A 13 most kórházba vitt lakó esetében csak a tesztek kiértékelése után lehet majd megmondani, hogy ők is elkapták-e a vírust. A X. kerületi tisztifőorvos az intézményben azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

A Pesti Úti Idős Otthon a főváros egyik legnagyobb ilyen jellegű szociális intézménye. 544 férőhelyük van, és 200 fő dolgozó.

A Fővárosi Önkormányzat egy magánlabor segítségével azonnal 200 teszt levételéről intézkedett, mind az ellátó szociális dolgozók, illetve a a bentlakók körében. Az intézmény dolgozói minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel el vannak látva.

A Pesti Úti Idős Otthon a főváros egyik legnagyobb ilyen jellegű szociális intézménye. 544 férőhelyük van, és 200 fő dolgozó.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!