Senki nem örül ennek a hírnek!

Az Aurora Borealis – Északi fény című filmben láthatjuk utoljára Törőcsik Marit, ez az utolsó szerep, amit elvállalt. A film október 19-én kerül bemutatásra, de a színésznő valószínűleg nem lesz jelen az eseményen, hiszen a régóta tartó betegsége miatt most is ágyhoz van kötve, ahogyan a filmben alakított szerepében is kórházban fekszik, élet és halál között.

A film forgatását végigkísérte Pataki Éva forgatókönyvíró is, aki krónikásként a forgatások szünetében faggatta Mészáros Mártát és Törőcsik Marit. Aztán pillanatképek sora született a beszélgetésekből, és most ebből született a filmmel megegyező című könyv is.

Azt mondják, ők már többet nem filmeznek – de azt reméljük, hogy még igen. Két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon: Törőcsik Mari és Mészáros Márta.
A pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, a halhatatlan emlékű pályatársakról és a kalandokról is felszabadultan csevegnek. Aztán a jóval szomorkásabban, súlyosabb és örök érvényű dolgokról: a női sorsokról, háborúról és túlélésről
” – írja a könyvajánló.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!