Hozzávalók
Tésztához:
- 350 g liszt
- 50 g cukor
- 3 g porélesztő
- 100 ml tej
- 50 g vaj
- 70 g tejföl
- só
- 1 tojás a kenéshez
Töltelékhez:
- 0.5 kg túró
- 100 g cukor
- 1 tojás
Öntethez:
- 200 g tejföl
- 1 ek cukor
Az élesztőt meleg tejben futtassuk fel fél kiskanál cukor és 2 ek. liszt hozzáadásával. Alaposan keverjük össze és meleg helyen körülbelül 30 perc alatt felfuttatjuk. Egy keverőtálba mérjük ki a lisztet, adjunk hozzá egy csipet sót és a cukrot. Gyúrjuk bele az olvasztott vajat és a tejfölt. Amint az élesztő felfutott, keverjük ezt is bele a masszába. Addig gyúrjuk, amíg egy jól formázható tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarva tegyük félre 15 percre.
Az idő letelte után újra átgyúrjuk, majd letakarjuk és várunk, amíg a tészta a duplájára kel. A töltelékhez a túrót keverjük ki a tojással és a cukorral. Ha nagyon híg krémet kapunk, adhatunk hozzá valamennyi lisztet vagy zsemlemorzsát.
megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0.5 cm vastag legyen. Ezt megkenjük az előbb elkészített túrós krémmel, majd feltekerjük. A tekercset felszeleteljük és a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Figyeljünk rá, hogy úgy pakoljuk le őket, hogy maradjon köztük valamennyi hely. A tepsit takarjuk le és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni a csigákat 40 percig.
Amíg a csigák kelnek, kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és hagyjuk felmelegedni.
A csigákat felvert tojással kenjük le és nagyjából 30 perc alatt süssük meg.
A megsült csigákat lelocsoljuk egy tejfölös öntettel. Ehhez a tejfölt alaposan keverjük ki a cukorral és máris tálalhatjuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!