Hozzávalók

Tésztához:

  • 350 g liszt
  • 50 g cukor
  • 3 g porélesztő
  • 100 ml tej
  • 50 g vaj
  • 70 g tejföl
  • 1 tojás a kenéshez

Töltelékhez:

  • 0.5 kg túró
  • 100 g cukor
  • 1 tojás

Öntethez:

  • 200 g tejföl
  • 1 ek cukor

Az élesztőt meleg tejben futtassuk fel fél kiskanál cukor és 2 ek. liszt hozzáadásával. Alaposan keverjük össze és meleg helyen körülbelül 30 perc alatt felfuttatjuk. Egy keverőtálba mérjük ki a lisztet, adjunk hozzá egy csipet sót és a cukrot. Gyúrjuk bele az olvasztott vajat és a tejfölt. Amint az élesztő felfutott, keverjük ezt is bele a masszába. Addig gyúrjuk, amíg egy jól formázható tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarva tegyük félre 15 percre.

Az idő letelte után újra átgyúrjuk, majd letakarjuk és várunk, amíg a tészta a duplájára kel. A töltelékhez a túrót keverjük ki a tojással és a cukorral. Ha nagyon híg krémet kapunk, adhatunk hozzá valamennyi lisztet vagy zsemlemorzsát. 
 megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0.5 cm vastag legyen. Ezt megkenjük az előbb elkészített túrós krémmel, majd feltekerjük. A tekercset felszeleteljük és a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Figyeljünk rá, hogy úgy pakoljuk le őket, hogy maradjon köztük valamennyi hely. A tepsit takarjuk le és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni a csigákat 40 percig.

Amíg a csigák kelnek, kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és hagyjuk felmelegedni.

A csigákat felvert tojással kenjük le és nagyjából 30 perc alatt süssük meg.

A megsült csigákat lelocsoljuk egy tejfölös öntettel. Ehhez a tejfölt alaposan keverjük ki a cukorral és máris tálalhatjuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!