Tudd meg, hogy mi az oka a plusz kilóidnak!

Az alábbiakban 6 ábra figyelhető meg, amelyek általánosítva. az emberi test hízásra hajlamos területeit emelik ki, ez van a kipirosított résszel jelölve.

A következőkben azt tudhatjuk meg, hogy milyen tényezők állhatnak annak hátterében, ha például combra, csípőre, vagy hasra hízunk.

1-es típus: egészségtelen, helytelen táplálkozás

A túl sok, zsírokban, cukrokban gazdag élelmiszerek fogyasztása elhízáshoz vezet. Ha viszont úgy döntünk, hogy egészséges ételeket eszünk, és naponta legalább fél órát mozgunk, hamarosan változást tapasztalhatunk, hiszen hétről-hétre kevesebbet fog mutatni majd a mérleg nyelve. Érdemes bevezetni a napi ötszöri táplálkozást, de kis adagokat fogyasszunk, és rendszeresen mozogjunk.

2-es típus: ideges gyomor

Azoknak, akik gyakran az ideges gyomor szindrómában szenvednek, hajlamosak több édességet fogyasztani az átlagnál, például csokoládéból. Nyilván, ez akkor fordul elő, ha feszült, stresszes helyzetben találják magukat. A problémát csak akkor lehet kezelni, ha ellazítjuk magunkat, megnyugszunk, és fokozatosan áttérünk az édességekről az édes ízű, de egészséges gyümölcsökre.

3-as típus: glutén

A problémát a gluténérzékenység okozza, ezért fokozatosan szoktassuk le magunkat a glutént tartalmazó készítmények fogyasztásáról, és kezdjünk el mozogni, tornászni. Ha olyan munkahelyen dolgozunk, ahol 8 órát ülni kell, óránként álljunk fel a székről, és pár percig mozgassuk meg végtagjainkat. Gyakori székrekedés, hasmenés esetén forduljunk orvoshoz a problémával, hogy ne váljon súlyosabbá a helyzet.

4-es típus: magas, rossz koleszterinszint

Ha a hasunkra hízunk, ez azért rossz hír, mert nagy az esélye, hogy magas a rossz koleszterinszintünk, ami keringési és légzési rendellenességeket okozhat. Le kell szokni a dohányzásról, a zsíros ételekről, és a kardioedzést is érdemes bevezetni a hétköznapokba.

5-ös típus: keringési problémák

Ha a csipőnkön, lábainkon hízunk meg, nagy az esélye, hogy nincs minden rendben a keringésünkkel. Ez örökletes is lehet, de a szülés után több nőnél is előfordul. A szaladás és a lépcsőzés segíthet a zsírpárnák elégetésében. Ha kezdenek elszaporodni a lábon lévő visszerek, érdemes orvoshoz fordulni a problémával.

6-os típus: mozgásszegény életmód

A mozgás mindenki életének szerves része kellene legyen, mert anélkül elhízunk, és megbetegszünk. Étkezzünk egészségesen, ne üljünk órákig a számítógép előtt, inkább fogadjunk örökbe egy helyes kutyust, és vigyük mindennap sétálni. Forrás: filantrópikum

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!