A sárgatúró igazi húsvéti étel. Régen mindig nagypénteken készítették, hogy jól összeálljon vasárnapra.
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 db tojás (lehetőleg házi!)
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
+ egy marék mazsola, ha szereted
Elkészítés:
A tejet felforraljuk. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük majd lassan a melegedő tejbe öntjük. Addig kevergetjük míg a savó kiválik, a tojások sűrű, túrószerű péppé főnek.
Ezután tüllruhán vagy gézen keresztül leszűrjük. A gézanyagot csomóba összefogjuk és a túrót teljesen lecsöpögtetjük. Ezt hűvös helyen, felfüggesztve végezzük.
Egy éjszakán át hagyjuk csöpögni. Éles késsel szeleteljük, és így tálaljuk a húsvéti sonka mellé.
Tipp: alacsony lángon főzzük, és folyamatosan, de óvatosan keverjük!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!