Annyira finom, hogy érdemes dupla adagot csinálni belőle!

A sárgatúró igazi húsvéti étel. Régen mindig nagypénteken készítették, hogy jól összeálljon vasárnapra.

Hozzávalók:

  •     1 l tej
  •     10 db tojás (lehetőleg házi!)
  •     15 dkg kristálycukor
  •     1 cs vaníliás cukor
  •     csipet só

+ egy marék mazsola, ha szereted

Elkészítés:

A tejet felforraljuk. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük majd lassan a melegedő tejbe öntjük. Addig kevergetjük míg a savó kiválik, a tojások sűrű, túrószerű péppé főnek.

Ezután tüllruhán vagy gézen keresztül leszűrjük. A gézanyagot csomóba összefogjuk és a túrót teljesen lecsöpögtetjük. Ezt hűvös helyen, felfüggesztve végezzük.

Egy éjszakán át hagyjuk csöpögni. Éles késsel szeleteljük, és így tálaljuk a húsvéti sonka mellé.

Tipp: alacsony lángon főzzük, és folyamatosan, de óvatosan keverjük!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!