Hozzávalók:
- 40 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
- 6 dl habtejszín
- 2 banán
- 2 evőkanál citromlé
- 6 evőkanál porcukor
- 1 vaníliarúd belseje
- 10 dkg kakaós keksz
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg jó minőségű csokoládé
A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliarúd belsejével.
A banánt pépesítjük, meglocsoljuk a citromlével, így nem barnul meg és összekeverjük a mascarponével.
A habot felverjük és félreteszünk belőle két evőkanálnyit, a többit hozzákeverjük.
A krém felét egy sütőformába simítjuk.
A kekszet apró darabokra törjük, az étcsokoládéval együtt, majd hozzákeverjük a kihagyott tejszínhabot és rásimítjuk az alsó rétegre.
A maradék krémet is a tetejére halmozzuk. A 10 dkg csokoládét darabokra törjük és a tetejére szórjuk, lehűtjük és már tálalhatjuk is.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!