Hozzávalók:

  • 40 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt
  • 6 dl habtejszín
  • 2 banán
  • 2 evőkanál citromlé
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd belseje
  • 10 dkg kakaós keksz
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg jó minőségű csokoládé

A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliarúd belsejével.

A banánt pépesítjük, meglocsoljuk a citromlével, így nem barnul meg és összekeverjük a mascarponével.

A habot felverjük és félreteszünk belőle két evőkanálnyit, a többit hozzákeverjük.

A krém felét egy sütőformába simítjuk.

A kekszet apró darabokra törjük, az étcsokoládéval együtt, majd hozzákeverjük a kihagyott tejszínhabot és rásimítjuk az alsó rétegre.

A maradék krémet is a tetejére halmozzuk. A 10 dkg csokoládét darabokra törjük és a tetejére szórjuk, lehűtjük és már tálalhatjuk is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!