Böjte Csaba: “Nagy lelki ébredés van a Kárpát medencében. Sokkal nagyobb a fény mint 50-100 évvel ezelőtt”

Egyéb
2020. 12. 27.
Böjte Csaba: "Nagy lelki ébredés van a Kárpát medencében. Sokkal nagyobb a fény mint 50-100 évvel ezelőtt" - Filantropikum.com

Kezdőlap Kuriózum Böjte Csaba: “Nagy lelki ébredés van a Kárpát medencében. Sokkal nagyobb a...

Böjte Csaba: “Nagy lelki ébredés van a Kárpát medencében. Sokkal nagyobb a fény mint 50-100 évvel ezelőtt”

“Nagy lelki ébredés van a Kárpát medencében. Sokkal nagyobb a fény mint 50-100 évvel ezelőtt” – vallja egy interjúban Böjte atya.

“Nagy lelki ébredés van a Kárpát medencében, talán a nagyvilágban is. Az emberek ebben a bezártságban elcsendesedtek, kérdések fogalmazódtak meg, válaszokat keresnek és adnak is egymásnak. És azt gondolom hogy ez egy jó dolog, hogy ébred az ember. Nem vagyok biztos benne hogy rosszabb ez a világ, mint, amilyen régebben volt!” – fogalmazza meg Böjte Csaba ferences szerzetes a Székelyhon TV YouTube csatornáján közzétett interjúban.

Beszél arról is, hogy azt gondolja, hogy a mai ember lehet kicsit bálványimádóbb lett, de buzdít az Isten keresésre, a család és kapcsolatok összetartó erejének, a szeretetnek a megteremtésére.

“Én is hiszem azt, hogy a Szeretet egy valós erő és eljön az az idő, amikor ezt a tudósaink ki tudják mérni. Erre tudatosan kell törekedni. Hogy miért van ennyi vita, veszekedés háború? – Én azt gondolom, hogy ha kimegyek a fényre, akkor döbbenten látom, – hű milyen mocskos a kezem -, de hát nem a fénytől lesz mocskos a kezem. Ott benn a sötétben is az volt, csak nem láttam. Sokkal nagyobb a fény mint 50-100 évvel ezelőtt. Most már mindent tudunk, mindent látunk, nagyobb a fény…” – mondta Böjte atya.

A teljes interjú itt nézhető meg!

Fotó: Székelyhon TV/YouTube

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!


SZÓLJ HOZZÁ