Várkonyi Andrást a Barátok közt Vili bácsijaként ismerte meg az ország, ám azt kevesen tudják, hogy az elmúlt időszakban több tragédia is beárnyékolta az életét, erről beszélt a Palikék Világa by Manna Három Igazság című műsorban.

Hatalmas tragédiákat és veszteséget élt meg az elmúlt években Várkonyi András, aki előbb kislányát vesztette el, majd rá két évre az öccsét és az édesapját.

'A kislányom elvesztése volt a legszörnyebb, rá két évre egymás után az öcsém és az édesapám ment' - válaszolt a színész Palik László kérdésére.

Várkonyi András azt is elmondta Palik Lászlóéknak, hogy szerinte, mi okozhatta édesapja halálát.

'Szerintem ő volt a Covid első áldozata az országban… akkor még nem is tudták, hogy van. Aneurizmája volt, kiboltosodott ér, veszélyes volt, megoperálták, sikeres volt a műtét. Átment a Bajcsy-Zsilinszky kórházba egy kis felerősítésre, majd visszajött a Városmajorba. Üzenték a feleségének, hogy rövidesen jöhet érte, minden rendben van. Majd egy nap múlva telefon, hogy ha még beszélni akar vele, jöjjön be, mert egyszer csak rosszra fordult a dolog. Pont abban az időszakban volt, amikor nem tudták, vagy nem ismerték be, hogy létezik a Covid, aminek szerintem ő az egyik első áldozata volt' - mesélte el Várkonyi András.

 

Lánya elvesztése viselte meg őt és feleségét a legjobban, a gyászban a munkába menekültek, mert csak így tudták feldolgozni a mérhetetlen veszteséget.

'Rákos volt, küzdött vele. Mindent megpróbáltunk, sejtszintű gyógyszereket, amelyek a legújabb kutatások eredményei. Egy darabig volt is felfelé ívelés, javulás. Aztán egyszer csak, hirtelen… 39 éves volt. Hatalmas veszteség volt' - emlékezett vissza a színész.

Várkonyi András azt is elmondta, próbál lépést tartani a modern technikával, fejleszti magát, van, hogy nyelvet tanul, amihez kifejezett érzéke van, hiszen régebb franciául és lengyelül is beszélt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!