A füge lekvár nagyon egyszerűen elkészíthető:

1 kiló gyümölcshöz általában 20 dkg cukrot használunk, de érdemes kóstolni. Ha nagyon érett a gyümölcs, akkor kevesebb is elég. A füge lekvár tartósítószer nélkül készül. Hosszú ideig eltartható, nagyon finom és tényleg nincs vele túl sok dolog szerintem.

Elkészítés:

Megmosom, négy felé vágom a fügéket (a tetejét picit levágom ahol zöld). Felteszem főni, krumplitörővel kicsit összenyomkodom kb. fél óra múlva már forr is! Ekkor turmixolom, beleteszem a cukrot, és még fél óráig főzöm!

Közben egy másik lábasban felfőzöm az üvegeket, de mosogatógépbe is be lehet tenni 80 fokon. Amikor kész betöltöm az üvegekbe, 10 percre fejre állítom őket utána száraz dunsztba teszem.

Mások így készítik:

Almával a legjobb , az ízesítését mindenki maga dönti el ( nagyon kevés citromhéj és fahéj , akár pici vanília - ízlés szerint)

Csilisen is próbáljátok ki a múlt évben úgy készítettem hát valami csúcs.

Én már sokféle módon próbáltam. A probléma az hogy nagyon besűrűsödik mert nincs benne elég nedvesség. Úgy kellett kivágni az üvegből. Nekünk a füge szilva kombináció jött be a legjobban. Még a narancsos megoldás is jó de ilyenkor nehéz jófajta narancsot beszerezni. Fűszer: fahéj, vanília.

Én lehúzom a héját úgy készítem. Vanília és citromsav megy bele.

Én tavaly banánnal, naranccsal, körtével, szederrel, szőlővel, almával és szilvával is főztem össze. Legjobban a szilvával ízlett az 'eredmény' , de a a többivel is finom lett.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!