Az egyházfő ismét kényes témához nyúlt.

'A megváltás nem kerül pénzbe, ezért véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az egyház pénzt kér a keresztelőkért, az áldásért és a misékért' – mondta Ferenc pápa egy reggeli misén.

Az egyházfő a római Santa Maria templomban az egyházon belül eluralkodó kereskedelmi szemlélet veszélyeiről beszélt. A Szentatya szerint az egyház időnként botrányos viselkedést tanúsít az emberekkel szemben, amikor a templomba belépve árlistákat függeszt ki. A nép ezt felháborítónak tartja – mondta a pápa.

Prédikációjában arra az újszövetségi részre hivatkozik, amelyben Jézus korbáccsal űzi ki a kereskedőket a templomból.

„Jaj azoknak az egyházaknak, amelyek üzletelnek. A megváltás ingyenes” – hangsúlyozta a pápa, aki egy személyes történetet is felelevenített.

Még pap korában egy pár kereste meg, akik meg szerettek volna esküdni. A plébánián azt mondták nekik, hogy nem lehet mise keretében, mert már nincs rá idő, hisz sokan várnak, de ha valóban szeretnének egy húsz perces misét, akkor a dupla idő kifizetése fejében megkaphatják.

Ferenc pápa megjegyezte: az emberek minden hibát megbocsátanak papjuknak, kettőt kivéve: az anyagiasságot és az emberekkel való rossz bánásmódot.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!