Összehasonlíthatatlanul jobb az otthoni, mint az ezer összetevőből, adalékból álló és sok ipari hulladékot tartalmazó bolti párizsi

A kikeverés és a feltekerés is csak pár perc! És minőségi parizert eszik a család. 

A recept:

  • 1/2 kiló darált csirkemell (minél pépesebb legyen!)
  • 2 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • só, fekete bors

Elkészítés

Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük az egészet  alufóliába. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 – 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 – 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük. Hűtés után jól szeletelhető.

Javaslat: Ha vékonyka 'kolbászokat formálunk, az olyan lesz, mit a virsli.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!