Novemberre két tétel is kifizetésre kerül.

Összesen négy alkalommal juthatnak idén extra állami juttatáshoz a nyugdíjasok: két kifizetést már kézhez is kaptak, a másik kettő novemberben fut be a több mint két és fél millió címzetthez - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az első extra kifizetés az esztendő elejére esett, akkor folyósította az állam a visszaállított 13. havi nyugdíj egyheti részét. Jövőre a 13. havi  nyugdíj fele, egy évvel később a háromnegyede érkezik majd meg, 2024-ben és azt követően pedig már a teljes összeggel számolhatnak a nyugdíjasok.

A következő soron kívüli juttatást nyáron folyósította az állam, akkor az infláció adott okot az extra kifizetésre. A kormány nem várta meg a novembert, hanem évközi kiegészítő nyugdíjemelésről rendelkezett. Ennek nyomán a nyugdíjakat júniusban 0,6 százalékkal emelték, a januártól járó emelést pedig egy összegben kifizették a jogosultaknak. A juttatás összesen 26 milliárd forintot jelentett.

Novemberben számítani lehet újabb kiegészítő emelésre, az infláció ugyanis magasabb lehet, mint 3,6 százalék.

Szintén novemberben válhat esedékessé a nyugdíjprémium.

Idén  tehát négy alkalommal érkezhet külön juttatás az időseknek, a több mint két és fél millió jogosult összesen legalább kétszázmilliárd forinthoz juthat.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!