A tengeri levegő a napfelkelte utáni három órában, és este egy órával a naplemente után fejti ki leghatékonyabban áldásos hatását.

A tengerből kipárolgó sós levegő igencsak jó hatással van a légutak és a pajzsmirigyek egészségére is.

Egy legalább 7 napos tengeri nyaralás felér egy immunerősítő terápiával. Bármilyen allergia, asztma és bronchitis esetén is nagyon hatékony a tengeri levegő, de pozitív hatása van a szívműködésre is.

A tengeri levegő csökkenti a szorongást, az enyhébb depressziós tüneteket, segíti az ellazulást, relaxációt. A hullámok hangja nagyon nyugtató, ha csak lehet használjuk ki a reggeli órákat, sétáljunk, meditáljunk, jógázzunk a parton. A kellemes környezet hatására endorfinok szabadulnak fel, ezért sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk egy tengerparti nyaralás után.

Biztosan te is észrevetted már, hogy sokkal nyugodtabban alszol, ha egy napot eltöltöttél a tengerparton. Nem véletlen! A tengeri levegő tele van negatív ionokkal, és felgyorsítja az szervezet oxigénfelvételét. A negatív ionok szabályozzák a szerotoninszintet, csökkentik a stresszt és növelik a boldogságérzetet.

A tengervíz és a napfény kis mennyiségben segít bizonyos bőrbetegségek leküzdésében. A sós víz javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti a ráncok kialakulásának esélyét.

A tengervíz 84 létfontosságú elemet tartalmaz, melyek igencsak fontosak az emberi szervezet számára: vitaminokat, ásványi sókat, nyomelemeket, aminosavakat. A tengervíz gazdag olyan mikroorganizmusokban is, amelyek antibiotikus hatással rendelkeznek. Ásványi anyag és nyomelem-összetétele nagyon hasonlít az emberi vérplazmára. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!