Paradicsombefőtt egyszerűen, tartósítószerek nélkül.

A paradicsomokat megmossuk (a héjukat is lehúzhatjuk, de ez opcionális) nagy szeletekre vágjuk, és előzetesen sterilizált üvegekbe helyezzük. Töltsük meg az üvegeket, de ne túl szorosan, csak annyira, hogy éppen megteljenek, és ne maradjanak légbuborékok a paradicsomszeletek között.

A tetejére tegyünk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány friss bazsalikomlevelet, majd zárjuk le az üvegeket. Ha kedvünk támad paprikát is tehetünk hozzá, így még ízletesebb lehet majd a téli csemege.

Ezt már láttad? Ez történik a testben, ha két hónapig naponta megiszol egy pohár paradicsomlevet

Egy nagyobb méretű lábas aljára egy konyharuhát teszünk, és beletesszük a megtöltött üvegeket. Adjunk hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, és forraljuk fel. Attól a pillanattól kezdve, amikor a víz forrni kezd, hagyjuk főni még 10-15 percet. Ezután fedjük le az edényt alufóliával, vagy egy fedéllel, és hagyjuk állni az üvegeket a főzővízben másnapig.

Vegyük ki az üvegeket az edényből, töröljük le és címkézzük fel, majd tároljuk a kész befőtteket a kamrában.

Ezt már láttad? Tedd el a paradicsomot télire másképp, 5 tipp, amit imádni fogsz!

Az így elkészített paradicsom megőrzi természetes aromáját, és, ami a legfontosabb: nem tartalmaz tartósítószereket. Felhasználhatjuk tésztaszószok, levesek, vagy pörköltek elkészítéséhez egyaránt.