"Rettenetesek a körülmények a víz alatt."

A szerda esti dunai hajóbaleset következtében elsüllyedt hajótestet az eddigi merülések során - a körülményekre tekintettel - nem lehetett megközelíteni.

'Rettenetesek a körülmények a víz alatt, ipari búvárok és katasztrófavédelmi búvárok merülnek csak ilyen körülmények között' - mondta Kovács Gábor, a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület búvárja, aki elsőként merült csütörtökön a Dunában elsüllyedt Hableányhoz.

 

Kovács Gábor elmondta, mindenki azon gondolkozik most, hogy megy le egy búvár ilyenkor. 

'Szembesültünk azzal, hogy lehetetlen ilyenkor dolgozni. Leengedtük a létrát, pozícióba helyeztük. Van egy kisegítő személyzet, egy merülésvezető, mentőbúvárok, egy hajóscsoport. Lementünk, körbenéztem, gyakorlatilag nulla látástávolság van' - magyarázta a búvár az M1 aktuális csatorna riporterének.

Most azon dolgoznak, hogy leárnyékolják a hajó előtti szakaszt, hogy a búvár be tudjon jutni a hajótestbe.

- mondta.'Az osztrák kollégák azt mondták, ebbe a vízbe nem mennek be. A koreaiak itt voltak, ők nem ismerik ezt a nehéz búvárfelszereléses rendszert. Van egy másik rendszerünk, a féllehéz búvárfelszerelés, abban talán megpróbálják. Minden búvár arra törekszik, hogy segítse egymást, és hogy megkezdjük a mentést'

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!