Egy webkamera rögzítette az eseményt.

Továbbra sem tudnak semmit az elsüllyedt hableány kapitányáról és matrózáról – mondta Tóth Mihály, a hajót üzemeltető Panoráma Deck szóvivője.
'Mi is aggódunk a kollégáinkért, hogy ott vannak-e valamelyik kórházban, vagy az eltűntek listáján, de még tart a mentés - most ez az elsődleges dolgunk, az áldozatok azonosítása elsődlegesen az Országos Mentőszolgálat feladata'.

Tóth Mihály ugyanakkor hozzátette: azt feltételezik, hogy a legénység a hajósesküjének megfelelően járt el a baleset idején, márpedig az azt írja elő, hogy elsődlegesen és bármi áron az utasok életét kell védeni. ' Ez alapján sajnos nem sok okunk van a bizakodásra, tartani lehet tőle, hogy a félelmünk beigazolódik és az áldozatok között látjuk őket viszont.'

A hajótársaság az éjszaka felvette a kapcsolatot a Hableány legénységének hozzátartozóival. Az érintetteket a szóvivő szándékosan nem akarta beazonosítani, csak annyit mondott, egy idősebb, nyugdíj előtt álló kapitány vezette a hajót.

A legénység - és sajnos sok utas - életben maradására azért van nagyon kevés esély, mert a Hableány nagyon rövid idő alatt, körülbelül 7 másodperc alatt süllyedt el tegnap este, és a szakadó eső miatt a legtöbben a hajó belsejében voltak. Innen nagyon nehéz gyorsan kijutni, ha már süllyed a hajó. Forrás

Egy webkamera képe a hajóütközés idején

Az alábbi videón 21:04:59-nél van, amikor látható, hogy a nagy hajó keresztbe is fordul a híd alatt...

Itt még jobban látszik a szerencsétlen pillanat:

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!