Egy kis fejfájás, szédülés, émelygés, de már a rossz közérzet is arra utalhat, hogy megbomlott a megfelelő működéshez szükséges harmónia. Vegyük észre testünk jelzéseit!    

Mindig jelzéseket kapunk, ha felbomlik a rend a szervezetünk egységében. Egy kis fejfájás, szédülés, émelygés, de már a rossz közérzet is arra utalhat, hogy megbomlott a megfelelő működéshez szükséges harmónia. Figyeljünk testünk jelzéseire!      

A veséink nagyon fontos szerepet játszanak a szervezetünk működésében. Ők felelősek a méregtelenítésért, de azért is, ha túlzott folyadék felhalmozódással kell szembenéznünk. Ha nem működnek rendesen, számos betegség alakulhat ki.

1. ARC- ÉS VÉGTAG PUFFADÁS – ha nem tudják megfelelően megszűrni a méreganyagokat, vagy visszatartják a vizet, akkor a végtagok, és az arc elkezd puffadni. Ez azt jelzi, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

2. VIZELÉSI PROBLÉMÁK – ha állandó nyomást, feszítést érzünk, ha folyton vizelési inger kínoz, sötét, és kis mennyiségű lesz a vizeletünk, vagy gyakran kell éjszaka kimennünk – mind azt jelzi, hogy valami probléma lehet a veséinkkel.

3. BŐRKIÜTÉSEK – veseelégtelenség következtében a bőrön apró, viszkető kiütések jelennek meg. Ha a vese nem működik megfelelően, a méreganyagok felhalmozódnak a vérben, és a bőrön kiütések jelennek meg. Ha ezek nem múlnak el akkor sem, ha gyógyszeres kenőccsel kenegetjük őket, akkor minden bizonnyal a veséinkkel lehet probléma.  

4. FÁRADTSÁG, VÉRSZEGÉNYSÉG, KIMERÜLTSÉG – a vesék által termelt erythropoietin nevű hormon segíti a vörösvértesteket az oxigén szállításban, ha ezekből a hormonokból nem termelődik elegendő, a vörösvértestek száma csökken, és ez vérszegénységet eredményezhet. Mindez azt is jelzi, hogy a vesék nem működnek megfelelően.

5. LÉGSZOMJ – a súlyos vesebetegség esetén folyadék halmozódik fel a tüdőben, ez légszomjat, és légzési nehézséget válthat ki. A vérszegénység következtében is kevesebb oxigénhez jut a szervezet, azért is kialakulhat légszomj.

6. FÉMES, AMMÓNIÁS ÍZ ÉRZÉSE A SZÁJBAN – a vesebetegség esetében a vér urea szintje növekszik, ami a nyálban ammóniaként jelenik meg, ezért rossz szájíz, kellemetlen lehelet alakul ki

7. HÁT-, VAGY DERÉKFÁJDALOM – erős, görcsös fájdalom jellemző általában a vesebetegségre, ami a hát alsó részéből az ágyék felé sugárzik.

8. SZÉDÜLÉS, KONCENTRÁCIÓS PROBLÉMÁK – a vérszegénység, az agy rossz oxigén ellátottsága szédülést okozhat. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!