A test több módon is jelzi, ha rákos sejteket észlel a szervezetben.

1. Kemény tapintású daganatszerű púp a bőr alatt
A melldaganatot lehet a legkönnyebben kiszúrni, főleg ha rendszeresen ellátogatunk a szűrővizsgálatokra. Ha változást érzel jó, ha saját tapintásoddal ellenőrzöd az érintett területet, ne riadj vissza a saját érintésedtől.

2. Viszkető bőr
A szervezetedben fellépő rákos sejteket az immunrendszer úgy kezeli akárcsak a baktériumokat, a fehérvérsejteket küldi a kiiktatásukra. Ezért a vérkeringés megnövekedik az adott területen, pirosságot, meleg érzetet és viszketést okozva.

3. Sebek, melyek nem gyógyulnak be
Ha megvágod, vagy megsebesíted magad, és a seb egyáltalán, vagy nagyon lassan gyógyul be, az akár a szervezetben lévő daganat jele is lehet. Az immunrendszernek prioritást kell felállítania így a seb gyógyítását kevésbé tartja fontosnak, mint a rákos sejtekkel való harcot, ezért gyógyul be a seb hamarább.

4. Göröngyös nyelv vagy szájüreg
Apró fehéres hepehupák a szájüreg, íny és nyelv környékén gyanút kelthet.

5. Emésztési, nyelési zavarok és étvágytalanság
Akármilyen számottevő változás az emésztési folyamat során annak köszönhető, hogy a szervezet képtelen értékesíteni és felhasználni az ételből származó tápanyagokat, és ez számos más területre is kihathat.

6. Székelési problémák
Ha a szokásostól eltérő a székleted, és ez több mint 2 napon keresztül jelentkezik aggodalomra adhat okot. Például véres széklet, túlságosan sötét színű, vagy hasmenés esetén keressünk fel egy szakorvost.

7. Vizelési problémák
Ha megfelelő az emésztés, akkor a vizelés gyakorisága is szabályszerű. De ha megváltozik a gyakoriság, a vizelet színe, szaga, mennyisége, vagy esetleg véres vizeletet tapasztalunk szintén forduljunk orvoshoz.

8. Vérzés
Nők esetében a menstruáción kívül hirtelen fellépő vérzést ellenőrizni kell.

9. Hangszín változás
A gégerák általában megváltoztatja a hang tónusát és magasságát.

10. Köhögés
A tüdőben, nyelőcsőben, torokban és akár a gyomorban növekedésnek indult daganat is okozhat köhögéses reakciókat. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!