Első módszer

Szükséged lesz egy nagyobb edényre, amiben elfér a serpenyő. Töltsd fel forró vízzel, adj hozzá ½ doboz szódabikarbónát, addig kavargasd, míg feloldódik, majd tedd bele a serpenyőt.

Ezután a megengedett magasságig meríts a vízbe egy elektromos vízforralót, és 1 órán keresztül melegítsd a vizet.

Miután kivetted a forralót a vízből, egy kés segítségével azonnal fogj neki az odaégett részek lekaparásának. Ezt a módszert inkább a külső vastagabb odaégett rész eltávolítására használd.

Ha félsz, hogy megsérül a serpenyő a késtől, akkor egy fém dörzsit is használhatsz.

 

Második módszer

Egy nagyobb mosószappant reszelj le egy nagy lyukú reszelőn, tedd egy tálba, majd adj hozzá egy fél doboz szódabikarbónát. Öntsd fel forró vízzel, tedd bele a serpenyőt, majd helyezd bele a merülőforralót, ½ órán keresztül forrald a vizet, majd hagyd kihűlni. Dörzsöld jól át a serpenyőt egy erős dörzsszivaccsal.

Harmadik módszer

Három teljes új szemeteszsákot tegyél egymásba. Tedd bele a serpenyőt, majd adj hozzá 100 ml ammóniát, és alaposan kösd be a zsákok száját. Egy kicsit rázd össze a zsákot, forgasd meg, hogy az ammónia egyenletesen befedje a serpenyőt, majd hagyd egy éjszakán át így állni. Ha durvább szennyeződések vannak rajta, akkor két éjszakán keresztül hagyd állni. Miután kivetted a zsákból, alaposan dörzsöld meg egy erős, durva szivaccsal.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!