Napokra megkeserítheti az életünket, ha valamilyen vírus, vagy baktérium bejutva a szervezetünkbe betegséget okoz. A meghűlés rendszerint 2–4 nap alatt elmúlik, de így is sok kellemetlenséggel jár. Ezek közül talán a legirritálóbb a torokfájás, mikor

Napokra megkeserítheti az életünket, ha valamilyen vírus, vagy baktérium bejutva a szervezetünkbe betegséget okoz. A meghűlés rendszerint 2–4 nap alatt elmúlik, de így is sok kellemetlenséggel jár. Ezek közül talán a legirritálóbb a torokfájás, mikor nyelni sem merünk, annyira kapar.

Természetesen ez ellen is van mit tenni: készítsünk fájdalomcsillapító és finom cukorkákat. Hozzávalók: ½ bögre méz 2 evőkanál cimtromlé 1 evőkanál friss, reszelt gyömbér Elkészítés: Keverjük össze a mézet, a citromlevet és a reszelt gyömbért, majd egy edénybe melegítsük fel, ha ez megtörtént, vegyük le a tűzről. Kevergessük addig, míg megszűnik a habzás. Ezután ismét tegyük vissza melegedni, és még jó párszor ismételjük meg az eljárást. Ha már jól összesűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele, és hagyjuk míg kihűl. Ezután törjük fel a kemény cukorkaréteget kisebb darabokra, hogy el tudjuk szopogatni. Ha van C-vitamin por otthon, akkor azt is hozzádhatjuk a keverékhez.
Forrás: filantropikum.com (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!