Töltött kiflik és zsemlék sokféle formában, variációban készülnek nálunk,...

Töltött kiflik és zsemlék sokféle formában, variációban készülnek nálunk, biztos, hogy még mutatunk majd néhányat, most azonban valami egészen egyedi következik. Mondhatnánk, hogy rántotta a sütőből, vagy besütött kifli, vagy kifli felfújt kicsit másképp, de a lényegen nem változtat, gyors és finom és még annyi ideig sem kell mellette állni, mint egy rántottánál. Ugye, hogy igazi hétköznap esti vacsora? Hozzávalók 2 személyre: 3-4 db Imrei kifli 5 db tojás 3 evőkanál tejföl 15 dkg parasztkolbász 1 lilahagyma 1 erős paprika 1 darabka póréhagyma (természetesen, ha más hozzávalókkal szeretjük a rántottát, akkor készíthetjük azzal is) Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót felkarikázunk, egy sütőtálat kevés olajjal meglocsolunk (ha szalonnát használunk, akkor nem kell, azt tegyük az aljára!), majd belerakjuk a hagymakarikákat (2. kép)
  2. Utána jön a felkarikázott kifli, amivel beborítjuk az egész tálat és minden kifli karikára teszünk egy-egy karika kolbászt.
  3. Ezután a tejföllel, sóval alaposan elkevert tojásokat rácsurgatjuk, fontos, hogy mindenhol érje!
  4. Majd rákerül a paprika, póréhagyma. (4. kép)
  5. 160 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük, (5. kép)
  6. Kockákra vágva tálaljuk. (6. kép)

 

 

 

  imreipekseg.hu (̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!