Ez a finom savanyúság gyorsan elkészíthető - 1 nap alatt kész.

Ez a különleges savanyúság finomabb, mint a kovászos uborka, és a hagyományos uborkasalátát is felülmúlja. Elég 24 órára a hűtőbe rakni.

Hozzávalók:

  • 15-20 db közepes méretű uborka (nem baj, ha nagy magok vannak benne)
  • 2 liter szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
  • kapor ízlés szerint
  • reszelt torma ízlés szerint
  • egy kis kanál só
  • egy kis fej fokhagyma összetörve

Elkészítés:

A megtisztított uborkák végeit vágjuk le, majd hosszában vágjuk négy felé. Tegyük egy műanyag tálba. A szódavízben keverjük el a többi hozzávalót és öntsük az uborkára. Folpackkal fedjük le, és egy napra tegyük a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek. Jól zárható üvegben egy-két hétig tárolható a hűtőben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!