Minden magyar nyugdíjas érintett!

Rengetegen idén is nyugdíjba, nekik teljesen új lesz az Erzsébet utalványban adott karácsonyi ajándék, melynek értéke idén 10 ezer forint lesz!

A nyugdíjasok nagy többsége nem látott még soha életében egy papírra nyomtatott két darab utalványt, ez pedig hatalmas problémát jelent . Sokan panaszkodtak tavaly is, hogy csak 5.000 forint értékű utalványt kaptak a megígért 10.000 helyett. Amikor először felbontják a borítékot általában csak az utalványt teszik el, a többi papírt egyszerűen eldobják, pedig azok tartalmazzák a rövid tájékoztatót is az utalványokkal kapcsolatban. Több nyugdíjas úgy gondolja, hogy az egy lapon található utalványból az egyik az övé, a másikat pedig az élelmiszerbolt őrzi meg igazolásként a beváltáskor. Tulajdonképpen ez betudható a régi beidegződésnek még a régi étkezési utalványokra gondolva.

A külföldi utalvány-forgalmazók anno külön pénzért elvállalták a dolgozók nevére történő címletezést, ami annak ellenére hogy nem volt olcsó, mégis megérte a vállalatnak. Végre eltűntek és megjelentek a SZÉP-kártyának, ennek örültek a cégek, mert kevesebb volt az adminisztriáció cégeknél, ez nem minden dolgozónak ideális. A könnyebb megértés kedvéért:.

Megkérünk minden nyugdíjast, hogy vegyen előmondjuk egy 2000-es címletű utalványt és tegye maga elé! Mint láthatja az utalvány bal oldalán ésa jobb oldalán is szerepel egy 2000-es szám. Az utalvány alján van bal oldalon és jobb oldalon is vonalkód! A vonalkód számai különbözőek, ami azt jelenti, hogy nem lehet az az egyik 2000 –es szám a másiknak a másolata, vagy igazoló szelvénye. Egy papíron két külön utalványt látunk, amelyeknek az összértékük: 4.000 forint. Az utalvány középső részén, Lyukacsos, perforált részt látnak és egy olló rajzát, ami azt jelzi, hogy itt kell kell a két utalványt és nem egy, hanem két utalványról van szó.így kettő lesz belőle!

Ha például kaptak 2 db 2000-es lapot és 1 db 1000-es lapot, akkor nem 5000, hanem a megígért 10.000 forint (4000+4000+2000) értékű utalványt kapták meg.

A személyes kézbesítés körül is vannak problémák, például a kórházban lévők hogyan kapják meg? A kormányrendelet szerint: Ha eredménytelen a postai kézbesítés , akkor az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell előterjeszteni az ismételt kiküldés iránti kérelmet. 2017. február 28. lesz a kérelem benyújtásának jogvesztő határideje.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nyugdíjasoknak juttatott Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban kiadott egy Hivatalos állásfoglalást, amely szerint az utalvány csekély értékű ajándéknak minősül, ezért az utalványokkal kapcsolatban semmilyen közteher nem terheli a juttatásban részesülő nyugdíjasokat, és nem kell bevallaniuk a nyugdíjasoknak a juttatást.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!