Ha eddig koszorúba felfonva tároltad, és idővel megpenészedett, akkor adunk néhány jó ötletet, amely segítségével hosszú ideig megőrzi frissességét.
A fokhagyma tárolására a legcélszerűbb egy sötét és száraz hely. Ha a hűtőszekrénybe tartod a fokhagymát, akkor mindenképp tedd egy pár darab burgonya mellé, mert ezek elszívják a felesleges nedvességet.
Egy másik kitűnő módszer, hogy a megtisztított fokhagymát ledarálod, majd kisebb zacskókba téve lefagyasztod. Nagyon praktikus megoldás, ha elkevered egy kevés olívaolajjal, és jégkockafagyasztóba teszed, és így adagolsz az ételhez majd egy-egy kockát.
Akár készíthetsz szárított fokhagymát is, ez is egy nagyon praktikus tárolási módszer. Egy éles késsel vágd vékony szeletekre a megtisztított fokhagymákat, majd tedd aszalógépbe, de ha ez nincs, akkor a sütőben is kiszáríthatod, csak vigyázz, ne égjen meg.