Összeszedtük a 8 leggyakoribb veszélyforrást.

A kicsi érkezése előtt át kell gondolni, hogy alkalmas-e a környezet a gyermek fogadására. Olykor komoly veszélyeket rejtenek a máskor teljesen természetes dolgok.

1. Ellenőrizzük a konnektorokat, vezetékeket! Vásároljunk konnektorvédőket, vagy tegyük megközelíthetetlenné a könnyen elérhető darabokat! A sérült kábeleket javítsuk meg, vagy cseréljük le.

2. A varrókészlet és a manikűrkészlet különösen izgalmas dolgokat rejt egy kisgyermek számára – és ugyanennyire nagy veszélyeket is. 

3. Műanyag zacskó – mindannyiunk félelme, hogy a kisgyermek játszani kezd vele. Ne adjunk rá lehetőséget, tegyük el jó mélyre a szatyor- és zacskógyűjteményt!

4. A konyhában is remekül lehet csörögni, zörögni, pakolni, ha a nagyi nem veszi észre… Nem tudunk állandóan az unokánk sarkában lenni, ezért célszerűbb, ha a törékeny vagy kedvenc zománcos dolgokat magasabb szekrénybe pakoljuk.

5. A gyógyszerek, az alkohol és a vegyszerek sokszor okoznak súlyos balesetet! Nem biztos, hogy a kisgyermek a színes kis bogyókról tudja, hogy nem cukorka, a pet palackba töltött pálinka vagy bor pedig hasonlít a vízhez és a szörphöz…

6. A szobai és kerti növények között akadhat mérgező fajta. Fikusz, ciklámen, mikulásvirág, anyósnyelv a lakásban, leander, hortenzia, tiszafa a kertben. De a sort még folytathatnánk, mindenesetre fő az elővigyázatosság!

7. El sem tudjuk képzelni, milyen izgalmas játszótér a lakásunk! A lépcső és a polcok csodás mászókák, a párnákkal nagyszerűen lehet labdázni, a liszttel, cukorral, sóval homokozni, a nagyágy meg kiváló trambulin az aktívabb gyermekek számára. Beszéljük meg a szabályokat, magyarázzuk el nekik, mi biztonságos, és mit kerüljenek el!

8. Az elektromos berendezéseket tegyük olyan helyre, ahol nem éri el őket a kicsi. Különösen figyelünk oda a vasalóra és a vízforralóra!

+ 1 - soha ne hagyjuk nyitva az ablakot, ha a gyerek egyedül van a szobában.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!