Azt egy érdekes fordulat következett be...

Az Alzheimer betegségben szenvedők élete nem könnyű és betegségük hatással van az őket körülvevő emberekre és szeretteikre is. 

Lillie nagymamájának be kellett költöznie egy ilyen idősek otthonába, mert a család nem tudta gondját viselni. Amikor ennek elérkezett az ideje, nagyon ideges volt. A nagymama nem szerette a nagy változásokat és azt hitte, ott nagyon magányos lesz.

Mikor Lillie szülei a nagymama dolgait elrendezték az új szobában, Lillie elment vele a közösségi szobába, ahol  a lakók beszélgettek, kártyáztak vagy tévéztek.

Leültek egy másik idős hölgy mellé, aki ugyanabban a betegségben szenvedett. A hölgy bemutatkozott, kiderült hogy ugyanaz a keresztnevük, ezen pedig jót nevettek és elkezdtek beszélgetni.

A hölgy észrevette, hogy a nagyi ideges volt ezért egy idő után megfogta a nagymama kezét és ezt mondta neki:

-“Ne aggódj, én most már itt leszek veled”.

Aztán ott ültek a kanapén és fogták egymás kezét, közben pedig tévét néztek.

Lilliet nagyon meghatotta ez a kedves gesztus, biztos volt benne, hogy a hölgy segíteni fog majd a nagymamának, akinek teljesen idegen volt még ez a közeg.

A lány feltette a történetet a Twitterre és ezt néhány perc alatt rengetegen megosztották. Több ezren reagáltak megosztással és írták azt, hogy egy apró kis figyelmesség milyen sokat jelenthet a másik számára.

Az Alzheimer betegség sajnos sok ember számára egyenlő a magánnyal, de egy kis kedvességgel és figyelemmel ezt megelőzhetjük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!