Költsétek el a félretett pénzeteket, kiránduljatok, vásároljatok olyan dolgokat amiket szerettek és amit megengedhettek magatoknak.

Jane Fonda, a világhírű színésznő idősödő kortársainak adott tanácsokat:
 
Költsétek el a félretett pénzeteket, kiránduljatok, vásároljatok olyan dolgokat amiket szerettek és amit megengedhettek magatoknak.

Ne gondoljatok arra, hogy mindent amit megspóroltatok a gyerekeitekre és az unokáitokra hagytok, mert ugye így van? 

Ne aggodalmaskodjatok azon, hogy mi fog történni, hogyan fognak emlékezni rátok, mert amikor már a sírba vagyunk, úgysem halljuk sem a dicséretet sem a kritikát.

Amennyi ideig örültetek az életnek és annak amitek volt a földön csak az számít.
Ne aggódjatok túl sokat a gyerekekért, mert nekik is meg van a saját sorsuk és biztosan megtalálják ők is a saját útjukat.

Ne legyetek a gyereketek rabjai! Tartsátok a kapcsolatot velük, szeressétek, segítsétek őket amikor szükségük van rá, de ugyanakkor örüljetek a pénznek amit összegyűjtöttetek.

Az élet több annál mint munka, menjetek minél hamarabb nyugdíjba és örüljetek az életnek.

Ne várjatok túl sokat a gyerekeitektől, a gyerekek többsége szereti a szüleit, de nagyon el vannak foglalva a munkájukkal és más dolgokkal, ezért nem lesznek nagy segítség a szülők számára.

Ameddig van egy lakásotok és elég pénzetek arra, hogy élelmet, ruhát és a szükséges dolgokat megvegyétek és kifizessétek a számlákat, addig nagyon jól álltok. Boldogok kellene legyetek.

Minden családnak megvan a saját problémája, ne hasonlítgassátok magatokat másokhoz, anyagi vonatkozású dolgokban sem.

Mondjatok le a versengésről arról, hogy kinek a gyereke a gazdagabb és ki jár több alkalommal étterembe, kávézóba vagy külföldi utakra. Inkább azt mérlegeljétek, hogy kinek van több szabadideje, ki a boldogabb, az egészségesebb és az életvidámabb.

Ne aggódjatok azok miatt a dolgok miatt amelyen nem tudtok változtatni mert úgysem változtat semmin, de egy rossz pszichikai állapot tönkretehet. Próbáljátok meg mindig jól érezni magatokat és legyetek boldogok.

Ameddig egészségesek vagytok és jó a közérzetetek addig tervezzétek meg a következő napot és várjátok izgatottan a holnapot.

Egy olyan nap amely tele van örömmel az egy nyertes nap. Egy optimista lélek hamarabb legyőzi a betegséget, egy boldog lélek pedig nincs mit legyőzzön, mert nem ismeri a betegséget…

Őrizzétek meg a pozitív beállítottságotokat, mozogjatok minden nap, sétáljatok a friss levegőn, élvezzétek a napsugarait, olyan ételeket fogyasszatok amelyek vitaminokat tartalmaznak és minden esélyetek meglesz arra, hogy még 20-30 évet éljetek egészségben, jókedvűen.

Örüljetek mindennek amitek van és ami körülvesz benneteket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!