Mutatjuk, mit csinálhatsz, hogy megszűnjön ez a kellemetlen dolog, ami ráadásul előbb-utóbb költséges alkatrészcseréhez vezethet.

Egy sor oka lehet annak, hogy ugrál a mosógéped. Ha nem foglalkozol vele, csak nagyobb lesz a baj! Csupa olyan alkatrész fog meghibásodni, melyeket javítani már nem lehet. A lengéscsillapító, a csapágy, a tengely vagy a dob cseréje komoly költséget jelent!

1. Egyenetlen talaj
Ha a mosógépalatt a kövezet egyenetlen vagy pláne, ha lejt, nem lehet elvárni, hogy a készülék a helyén maradjon, működés közben.

Megoldás: Ha nem lehet máshová állítani a gépet, akkor a talajt kell alatta kiegyenesíteni.

2. Hibás egyensúly-beállítás
Amikor a mosógépetleszállítás után beállítják, a lábait úgy rögzítik, hogy kiegyensúlyozza a centrifugálás közbeni nagy mozgást.

Megoldás: Próbálkozhatsz a lábak újra-beállításával magad is, de ha nem jársz sikerrel, érdemes szerelőt hívni.

3. Túl kevés töltősúly
Ha a dobba csak kevés ruhát teszel, nem tudja működés közben kiegyensúlyozni magát.

Megoldás: Töltetként legalább az előírt súly felét tedd a gépbe. Tehát, ha 6kg-os a dob, akkor 3kg-ot, ha 5kg-os, akkor 2.5 kg-ot.

4. Rosszul összeválogatott mosnivaló
A műszálas ruhák közé odacsaptad a törölköződet is? Nem szerencsés. A nagy nedvszívóképességgel rendelkező frottír anyag súlyát nincs ami ellensúlyozza. Ezért centrifugálás közben nem alakul ki az egyenletes pörgetési ritmus. A legmodernebb gépek még le is állítják a programot ennél a pontnál, mert „tudják”, hogy ha engednék, attól több alkatrész is komolyan meghibásodna.

Megoldás: Lehetőleg hasonló nedvszívású anyagokat válogass össze. Vegyes nedvszívású töltetet úgy pakolj be, hogy a két félét váltogatva adagold. Ne kerüljön egy csomóba a könnyű, egy másik csomóba a nehéz töltet.

5. Görbe a tengely
Lehetséges, hogy a tengely már megadta magát, és elgörbült.

Megoldás: Húzós árú tengelycsere.  Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!