Sok betegeknél komoly gondokat okozhat.

Reggel óta nem működik az elektronikus recepteket kezelő rendszer a patikákban írta az Index. Budapesten és vidéken, ahol megerősítették: a rendszer annyira lelassult, hogy jelenleg tényleg nem tudnak e-receptet beváltani. 
A hibáról a patikák kaptak értesítést a központtól. Csak azoknak tudják kiadni a gyógyszert, akik papíron is visznek felírási igazolást. Annak, aki csak a tajszáma és személyi igazolványa bemutatásával szeretné kiváltani gyógyszerét, jelenleg nem tudják kiadni a készítményeket.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér nyitóoldalán a következő szöveg olvasható:

    2020.01.06. 08:00 órától karbantartást végzünk az EESZT rendszerében, ezért a szolgáltatások és a portálfelületek ebben az időszakban korlátozottan érhetőek el.

Egy másik hibaüzenet így szól:

    EESZT szolgáltatás lassulás – Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EESZT szolgáltatásai és a portálfelületek jelenleg lassabban érhetőek el. Kollégáink dolgoznak a szolgáltatás sebességének visszaállításán.

Még ha előre is jelezték a problémát, ez bizonyos betegeknél komoly gondokat okozhat. Mi lesz például azokkal, akiknek sürgősen inzulinra vagy más gyógyszerre van szükségük?

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!